tell me more


Uzun bir aradan sonra fotoğraf yayınlamaya tekrar devam diyorum. Bu arada yeni almış olduğum fotoğraf makinemi de duyurayım diyorum.

Bana ulaşması çok uzun sürdü ama Amerika'daki bir arkadaşımdan sipariş ettiğim Pentax K-x makinem sonunda elime ulaştı. Bir süre yine tek tek fotoğraflar yayınlamaya devam edeceğim ama, bu amaçsız tek karelerden pek bir bıkmaya başladım. Bir konu oluşturup onun üzerine portreler çekmek istiyorum ya da çekeceğim şeylerin bir hikaye üzerine kurulu olmasını ve tek bir fotoğraf ile yetinmemem gerektiğini düşünüyorum.

Fazla kafa ütülemeye gerek yok. Hemen Pentaxımın yanına ne tür ekipmanlar edindiğime geçelim. Malum portre çalışması için 50mm geniş diyaframlı bir lens olmazsa olmazdır. Bu fotoğraf da yeni almış olduğum 50mm f1.7 SMC-A lens çekildi. Tabii yeni aldığım dediğime bakmayın bu lens en az 30 yaşında. Bir diğer yeni aldığım lens ise Pentax F 28-80mm f3.5/4.5. Bununla daha pek birşey çekmediğim için sonraki fotoğraflarda görebileceğiz sonuçlarını. Diyafram aralığı pek içaçıcı olmasa da ucuz olduğundan dolayı tarafımdan tercih edilmiş bulunuyor.

Gelelim fotoğraf hakkında birkaç kelam etmeye. Bu fotoğrafı bir söz sırasında çektim. Uzaktan amcamın oğlu nişanvari birşekilde sözlenirken ben de yeni almış olduğum 50mm deneme şansı buldum. Daha lensin ikinci günü olduğundan dolayı, çok iyi çekimler yapabildiğim söylenemez söz sırasında. Hatta evin küçüklüğünden ve manuel focus yüzünden 18-55mm kit lense geçiş yaptım fazla an kaçırmamak için. Bu kare de, gelinin babasının gelip de söz yüzüğünü takmasını beklerken çektiklerimden bir tanesi. İyi seyirler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüzgar Gülleri TBT

The Victims of War and Tyranny

some of my dark side